Koffer voor 3D-scanner

Omdat mijn DAVID SLS-2 3D-scanner ook op locatie gebruikt wordt moest ik zorgen voor een veilige transportmogelijkheid. Daarom heb ik voor mijn scanner een koffer ontwikkeld, waarin ik alle spullen in één keer kan meenemen. Hij is zo compact mogelijk ontworpen, met ruimte is voor de beamer, camera, montagerail, statief, glazen calibratiepanelen, draaiplateau en alle kabels. Daarnaast is er natuurlijk in een vakje voorzien voor de onmisbare USB-dongle.

De koffer is gemaakt van twee lagen 3 mm berkenmultiplex, van buiten afgewerkt met meerdere lagen Hammerite, en van binnen blank gelakt. De koffer sluit met twee serieuze vlindersluitingen en uitneembare scharnieren. Voor makkelijk transport wordt de koffer voorzien van een afneembare set trolley-wielen en een uitschuifbare handgreep.

Ik maakte eerst op de lasermachine een prototype in golfkarton. Zo werkte ik snel en goedkoop naar een definitieve versie toe, die ik eveneens op de lasermachine uitgesneden heb.

 

CTd-by Edd kan ook voor jouw apparatuur een geschikte transportkoffer ontwerpen en bouwen. Toch weer eens wat anders dan een standaard flightcase….

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.