Biobased Awards voor Bergen op Zoom

Afgelopen tijd heeft CTd by Edd een aantal Biobased Awards 3D-geprint voor de gemeente Bergen op Zoom.

De awards zijn volledig biologisch afbreekbaar, op een klein schroefje na. Het kunststof is PLA, een biologisch afbreekbare kunststof die gemaakt wordt van melkzuur uit mais, en het voetje is Eco Board.
Eco Board is een duurzaam en gezond plaatmateriaal het milieuvriendelijke alternatief voor OSB, MDF en multiplex. Eco Boards zijn vervaardigd van, niet voor consumptie geschikte, landbouwoverschotten, welke geperst en gebonden worden tot een plaat met zeer goede eigenschappen.

Zuid-West Nederland (Biobased Delta) is met traditioneel sterke en innovatieve sectoren als chemie en agrofood bij uitstek geschikt voor pioniers in de Biobased Economy. Centraal gelegen in de Biobased Delta ligt de gemeente Bergen op Zoom. De Gemeente stimuleert op de beleidsterreinen economie, cultuur, duurzaamheid en onderwijs, innovatieve ontwikkelingen die hier een bijdrage aan leveren. Zo participeert en investeert de Gemeente Bergen op Zoom in de Green Chemistry Campus en poppodium Gebouw-T, als eerste biobased poppodium in Nederland. In gemeentelijke inkooptrajecten krijgen, daar waar mogelijk, biobased producten voorrang.