CTd by Edd

Dienstverlening
Ik ben Edd Bax, vormgever. Sinds mei 2013 ben ik actief als CTd by Edd.
CTd is een afkorting van Creatief Technische dienstverlening. Ik deel mijn kennis, ervaring en vaardigheden met wie daar behoefte aan heeft. Ik ontwerp grafisch en ruimtelijk: van logo tot wandmeubel, maak een 3D-illustratie en organiseer workshops: “bouw je eigen 3D-printer” en “basistraining 3D-tekenen”. Ik beschik over een professionele 3D scanner. Hiermee zijn stilstaande objecten van 5 tot 50 cm in te scannen, waarna ze bewerkt en 3D geprint kunnen worden. Je kunt hierbij denken aan technische onderdelen, sieraden of kunstvoorwerpen.

Veel produceer ik zelf, voor andere zaken staat een uitgebreid netwerk van ervaren vakmensen tot mijn beschikking. Ik ben inzetbaar als parttimer of tijdelijke kracht in FabLabs, MakerSpaces of creatieve werkplaatsen. Ik beheer in deeltijd het modelbouwatelier Mekano van de Faculteit Ontwerpwetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen.

Producten
Hiernaast ontwerp ik kleine series lifestyle producten zoals lampen, klokken en koffertjes, die in eigen atelier vervaardigd worden. Veel ontwerpen met een knipoog, maar allemaal uniek door materiaalgebruik en detaillering.
Deze producten verschijnen onder het label CTd by Edd, wat je hier zou kunnen lezen als Created by Edd.