Koffer voor 3D-scanner

Omdat mijn DAVID SLS-2 3D-scanner ook op locatie gebruikt wordt moest ik zorgen voor een veilige transportmogelijkheid. Daarom heb ik voor mijn scanner een koffer ontwikkeld, waarin ik alle spullen in één keer kan meenemen. Het is een (zo compact mogelijke) koffer geworden, waarin ruimte is voor de beamer, camera, montagerail, statief, glazen calibratiepanelen, draaiplateau en alle kabels. Daarnaast is in een vakje voorzien voor de onmisbare USB-dongle.

sam_4893-web  2015-03-12 10.36.49

De koffer is gemaakt van twee lagen 3 mm berkenmultiplex, van buiten afgewerkt met meerdere lagen Hammerite, en van binnen blank gelakt. De koffer sluit met twee serieuze vlindersluitingen en uitneembare scharnieren. Voor makkelijk transport wordt de koffer voorzien van een afneembare set trolley-wielen en een uitschuifbare handgreep.

Voor deze koffer maakte ik eerst op de lasermachine een prototype in golfkarton. Zo werkte ik snel en goedkoop naar een definitieve versie toe, die ik eveneens op de lasermachine uitgesneden heb.

sam_4888-web   SAMSUNG

CTd by Edd kan ook voor jouw apparatuur een geschikte koffer ontwerpen en bouwen. Toch weer eens wat anders dan een flightcase….