Campervakantie

Campervakantie, maar dan gewoon thuis….

De zomermaanden van 2019 hebben wij veel tijd besteed aan het opknappen van een 30 jaar oude camper. Het is een Autostar 525GTX op een Peugeot J5 basis, met een 2.5 dieselmotor.

Door het donkere, zwaar gedateerde interieur een stuk lichter te maken, is de camper een stuk frisser en vriendelijker geworden met behoud van het retro-gevoel dat bij een oude Diva past. Het (voorlopige) eindresultaat kun je hier zien.

Naast schilderwerk, hebben we de stoffering vernieuwd, een nieuw toilet geplaatst (op 3D-geprinte flens), waterleidingen vervangen en waterniveaumeter weer aan de praat gekregen, de koelkast voorzien van nieuwe lasergesneden rekjes.

De Alde vloeistofverwarming is schoongemaakt en voorzien van nieuwe vloeistof. De Oude Diva kan dus ook weer in koudere periodes heerlijk warm worden. De gasslangen, met droogtescheurtjes hebben we ook maar even vervangen.

De dakluiken, die alle vier meer of mindere lekkage vertoonden, zijn opnieuw in de kit gelegd, en de gescheurde horren voorzien van nieuw gaas. Ook zijn de gebarsten achterlichten vervangen door hagelnieuwe exemplaren. De gebroken polyester bumper is ook gerepareerd. En de uitlaat is niet vergeten.

Alle ramen zijn weer hoogglanzend gepolijst, zodat je weer heerlijk naar buiten (en binnen) kunt kijken.
Het elektrisch systeem nagelopen en knullig knoopwerk in de bedrading vervangen door de juiste krimpstekers. Voor en achter zijn usb-oplaadpunten te vinden voor het (snel)laden van telefoons en camera’s. Over camera’s gesproken: de  Oude Diva beschikt over een automatische achteruitrijcamera.

Om lekker uit te rusten van al deze werkzaamheden, hebben we een vast bed gemaakt van 140x200cm, met een lattenbodem, pocketvering matras en…een  topper. Ook in de alkoof ligt nu een lattenbodem en nieuw, fris matras. Zelfgemaakte rolgordijntjes houden hier de zon buiten.

Alles bij elkaar een hoop werk, maar leuk om zoveel verschillende ‘ambachten’ te beoefenen: schilder, timmerman, meubelmaker, 3D-ontwerper, elektricien, loodgieter, dakdekker, stylist, automonteur, metaalbewerker, gasfitter, schadehersteller… maar dat is waar CTd by Edd  goed in is.

Update:
De Oude Diva is inmiddels – met pijn in ons hart – verkocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.